James Bond maakt graag gebruik van de beste nieuwe gadgets – maar de Sony Xperia Z4 is dat duidelijk niet. De regisseur heeft een miljoenenaanbod van Sony afgeslagen om de nieuwste smartphone te gebruiken in de aankomende Bond-film ‘Spectre’, omdat het toestel niet goed genoeg is voor de superspion.

Volgens de cast en crew van de film gaat het er vooral om dat ze de Sony-telefoon niet goed genoeg vinden. Regisseur Sam Mendes en acteur Daniel Craig zeggen dat James Bond alleen maar de beste apparatuur gebruikt, en daar hoort de telefoon van Sony niet bij.

Sony vs. Samsung

Dat zou blijken uit gelekte documenten die Wikileaks naar buiten bracht. Sony bood 5 miljoen dollar, maar volgens het techbedrijf is dit bedrag niet genoeg. Samsung zou volgens de makers van ‘Spectre’ veel beter geschikt zijn voor de film. Samsung biedt ook 5 miljoen en qua promotie inkomsten zou de film ook zo’n 50 miljoen dollar ontvangen. Om welke Samsung-telefoon het precies gaat, is nog niet bekend.

Meer geld

Toch zou er, volgens de schrijver van de e-mail, een uitzondering gemaakt kunnen worden. Als Sony meer geld zou bieden, gaan producenten met de regisseur en hoofdrolspeler praten om ze te overtuigen om toch gebruik te gaan maken van de Sony-telefoon. Omdat de gelekte mail van oktober 2014 is, is het nog niet bekend welke telefoon in de film gebruikt zal worden.

Xperia Z4

De nieuwe Xperia Z4 is het nieuwe vlaggenschip van Sony. De telefoon is aan het eind van de zomer in Japan te koop, maar of de smartphone dan ook al in de rest van de wereld te verkrijgen is, is nog niet bekend. Die zal ongeveer dezelfde prijs krijgen als zijn voorganger. De Xperia Z3 kostte bij lancering ongeveer 750,- euro.

 

Bron: Computer idee